Program för Sampari – Morgonstjärnan

Under Vinterfestivalen arrangerar kören Mozaik och fredsgruppen Peaceworks Östersund flera aktiviteter på temat ”Morgonstjärnan” – ett musikaliskt solidaritetsprojekt till stöd för befrielsekampen på en av världens största öar – Papua.

Fredag 3 februari kl. 19.00                                                                                                     Musik för Papua. Gamla Tingshuset, Tingssalen

En stödkonsert för självständighetskampen i Västpapua. Musik med amerikanska sång- och dansgruppen Vanaver Caravan (från New York state) samt lokala artister som Christina och Alistair Cochrane (folkmusik), Kape (rap), Johan Eliasson och Tommy Wisfeldt (blues) samt Stephanie & Brent (klassisk piano och sång) och kanske mer……..

Utställning och information om dagens politiska verklighet för folken i Västpapua.

Alla intäkter går till organisationen Free West Papua.

Entré vuxna 100:-, ungdom 13-20 år 50:-

Café Tingshuset öppet.

Arrangörer: Kören Mozaik och PeaceWorks i Östersund

Lördag 4 februari kl. 14.00 -16.30                                                                              Seminarium : Västpapua – Morgonstjärnans land.                                                   Gamla Teatern, ordenssalen

Föredrag och film om kampen för självständighet i det av Indonesien kontrollerade öriket Västpapua. Papua är en av världens största öar. Dess östra del är självständig, medan den västra styrs av Indonesien. Västpapua har fantastiska regnskogar, enorma råvarutillgångar och ca 2,5 miljoner invånare som är uppdelade i ca 250 språkgrupper.

Vi får höra anföranden av exilrepresentanter för befrielserörelsen samt av svenske journalisten och papuaexperten Thomas Petersson, Solna. En film om Västpapua kommer att presenteras. Fotoutställning med Myriam Lundbergs bilder från Lanifolket på Västpapua. Peaceworks Östersund medverkar liksom andra politiska föreningar.

Fri entré.

Lördag 4 februari kl 19.30 – ca 22.00

Scenföreställningen Sampari – Morgonstjärnan  Gamla Teatern, Stora Salongen

Kören Mozaik, Östersund och amerikanska artistgruppen Vanaver Caravan framför en specialskriven scenföreställning där sång, dans och bilder illustrerar en välkänd västpapuansk berättelse om Morgonstjärnan. Manus, bilder och regi: Myriam Lundberg. Koreografi: Bill & Livia Vanaver.

Fotoutställning med Myriam Lundbergs bilder från Västpapua.

Entré vuxna 170:- vid förköp hos City shop och 180:- vid dörren, ungdom 13-20 år 80:- vid förköp hos City shop och 90:- vid dörren.

Arrangörer: Kören Mozaik och PeaceWorks i Östersund.

Vid sidan av projekt Morgonstjärnan arrangerar kören Mozaik även:

Söndag 5 februari Dansworkshop med Vanaver Caravan från New York state.

Dansföreningar och dansintresserade ges möjlighet att delta i en workshop med de amerikanska danspedagogerna och musikerna Bill & Livia Vanaver med sin dansgrupp. De är i Jämtland inför en kommande skolturné. Vanaver Caravan arbetar oftast i en folklig danstradition men behärskar Lindy hop, clog-dancing med mera.

Program, plats och tider är ännu ej bestämda. Håll utkik efter mer information!

Arrangörer: Kören Mozaik med stöd från Länskulturen.

Måndag 5 – fredag 10 februari

Mozaiks körledare Myriam Lundberg berättar om Västpapua och visar bilder vid Vanaver Caravans skolturné i länets skolor .

Arrangör: Estrad Norr

Lör 11 februari

Bio Regina visar filmer från och om Västpapua.  Samarbete med Kören Mozaik. Fritt inträde.

Strange Birds in Paradise – A West Papuan story. K 15.00

Land of the Morning Star. Kl 16.45

Forgotten Bird of Paradise. Kl 17.50

Med reservation för ändringar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


9 + 2 =